Paasvakantie schot in de roos voor pretparken

De paasvakantie heeft de Belgische pretparken geen windeieren gelegd. Alle attractieparken deden beter dan in 2013, en enkelen noteren zelfs recordcijfers. Dat blijkt uit een rondvraag vrijdagmiddag.

drombouts

"We zijn meer dan tevreden over de voorbije twee weken", zegt Peggy Verelst, marketing manager bij Bobbejaanland. "Het weer zat van bij het openingsweekend mee en dat zien we aan de bezoekcijfers, die 15 procent hoger liggen dan vorig jaar."

Ook de West-Vlaamse pretparken deden het voortreffelijk. "Wij kunnen geen cijfers meegeven, maar we weten dat dit de beste paasvakantie ooit wordt", aldus Gwendy Darras van Plopsaland. "We hadden de eerste keer de Mayashow en Wickieland is ook volledig afgewerkt sinds dit jaar. Komend weekend hebben we nog een tweede paaseierenraap, dus maken we de finale balans pas zondag op."

Het Boudewijnpark in Brugge ziet tot dusver een stijging van het aantal bezoekers met 35 procent in vergelijking met de paasvakantie van vorig jaar. "Dankzij onze inspanningen en een gloednieuwe zeeleeuwenshow", merkt Geertrui Quaghebeur op.

Bij Bellewaerde nam het aantal bezoekers met 40 procent toe ten opzichte van 2013 en zelfs met 80 procent in vergelijking met 2012. Het park pakte onder meer uit met drie Amoerluipaarden. Ook de familiecoaster Huracan blijft een trekpleister, vertelt Kristof Louagie.

De sterkste cijfers lijken voor Walibi. "We hebben bijna twee keer zoveel bezoekers ontvangen als vorig jaar", aldus Alexandra Vidanovski namens Walibi. "Vooral de attractie Psyche doet het goed, en staat in onze top 3 van meest bezochte attracties."

De groeicijfers zijn vooral te danken aan het mooie weer van de afgelopen veertien dagen. Dat melden alle attractieparken. Vorig jaar bleef het lange tijd grijs en koud, dit jaar profiteerden de pretparken en hun bezoekers van zachte temperaturen en een mooie lentezon.

Foto Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER