Twee Jamaicaanse atleten krijgen langdurige schorsingen wegens dopinggebruik

© IMAGEGLOBE

© IMAGEGLOBE

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Jamaicaanse discuswerpster Allison Randall is door de Disciplinaire Commissie van het Jamaicaanse antidopingagentschap (Jadco) voor twee jaar geschorst wegens dopinggebruik. Sprintster Sherone Simpson kwam er vanaf met achttien maanden. De schorsingen zijn met terugwerkende kracht ingegaan vanaf juni 2013. Dat maakte het Jadco dinsdag bekend.

jvh

Randall en Simpson waren vorige zomer twee van de vijf Jamaicanen die positief testten tijdens de nationale trials. Daarnaast liepen ook Asafa Powell, Nesta Carter en Veronica Campbell-Brown tegen de lamp. Die laatste werd nadien wel vrijgesproken door het Internationaal Sporttribunaal TAS omdat de urinemonsters destijds niet volgens de regels afgenomen en behandeld werden.

De 25-jarige Randall testte positief op hydro-chlorothiazide, een middel dat het bloedvolume kleiner maakt waardoor de bloeddruk vermindert. Randall heeft altijd ontkend. ‘Ik heb nooit bewust verboden middelen genomen en ben altijd heel waakzaam geweest’, verklaarde ze vorig jaar.

De 29-jarige Sherone Simpson, zilveren medaillewinnares op de 100 meter op de Spelen van 2008 in Peking, werd betrapt op het gebruik van oxilofrine, een stimulerend middel. Ze gaf inmiddels toe dat het middel zat in een voedingssupplement dat ze kreeg van haar trainer.

Hun landgenoot Asafa Powell, oud-wereldrecordhouder op de 100 meter, testte toen eveneens positief op oxilofrine. Hij kent zijn straf donderdag.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen