Direct naar artikelinhoud

Boko Haram eist aanslag busstation op

De extremistische groep Boko Haram heeft vandaag in een videoboodschap de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dubbele bomaanslag op een busstation in Nigeria. De aanslag in de hoofdstad Abuja heeft maandag aan zeker 75 mensen het leven heeft gekost.

Een vrouw huilt als de slachtoffers van de aanslag binnenkomen bij het ziekenhuis in Abuja.

Nog eens meer dan 120 mensen zijn volgens de politie gewond geraakt. De islamitische groep Boko Haram (Westers onderwijs is zondig) heeft de afgelopen jaren talrijke aanslagen in het noorden en oosten van Nigeria gepleegd. Ook de hoofdstad was meer dan eens het doelwit.

Ontvoerde schoolmeisjes
Over het lot van de tientallen schoolmeisjes die Boko Haram eerder deze week ontvoerde is niets bekend. Vandaag maakten de autoriteiten van de noordelijke staat Borno bekend dat de terreurorganisatie vermoedelijk nog zo'n 85 schoolmeisjes vasthoudt.

Volgens de autoriteiten zijn 44 meisjes inmiddels weer op vrije voeten. De jongeren zijn niet gered, maar wisten op eigen houtje te vluchten. Dat lukte 16 meisjes al op de nacht van de aanval. Nog eens 28 ontvoerde schoolmeisjes konden op een later punt de benen nemen.