Marnixhoeve organiseert kookwedstrijd

Brasserie-restaurant Marnixhoeve pakt uit met een kookwedstrijd voor zowel professionele koks als hobbykoks. De winnaar krijgt een verwenweekend in Brugge met een diner in driesterrenrestaurant Hertog Jan.

Chris Van Rompaey

"Met onze kookwedstrijd 'Marnix Taste Off' willen we grootmoeders keuken met haar seizoensproducten en streekgerechten promoten. Daarnaast is het de bedoeling om bieren van bij ons in de kijker te zetten door ze met allerlei gerechten te combineren: hetzij in de bereiding, hetzij als begeleiding bij het eten", zegt zaakvoerder Inge Raats.

"De wedstrijd staat open voor professionele chefs en hobbykoks van minstens zestien jaar. Iedere kandidaat mag één menu indienen. Dat omvat drie gangen: een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. De producten moeten seizoensgebonden zijn en bij voorkeur Belgisch. De aankoopprijs van de ingrediënten voor het menu mag per persoon niet meer bedragen dan zestien euro, bier niet inbegrepen. Het recept moet een eigen creatie zijn en mag in geen geval een kopie zijn van een bestaand recept", benadrukt medezaakvoerder Bjorn Gielen.

In de bereiding moest minstens een bier van brouwerij Palm in verwerkt worden. Die behoorlijk lange keuzelijst vindt u op de website van Marnix Taste Off. Het recept moet u via diezelfde website ten laatste indienen op 12 oktober om 21u.

Meer info en volledig reglement:

Foto CVR: Inge Raats, Bjorn Gielen en Luc Meeus met bieren van brouwerij Palm in de keuken van de Marnixhoeve.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER