Foto Bastiaens stopt er na 49 jaar mee

Op de Markt in Berlaar sluit Foto Bastiaens volgende maand definitief de deuren. De winkel opende er in 1980 en is tot in de verre omtrek bekend.

Chris Van Rompaey

"Het is met gemengde gevoelens dat we ermee ophouden", zegt zaakvoerder Patrick Bastiaens (59).

"Mijn vader opende in 1965 een kleermakerswinkel in Herentals met ernaast een fotostudio. Toen hij in 1973 overleed, nam mijn oudere broer de fotozaak over. Jammer genoeg verongelukte mijn broer twee jaar later. Als zeventienjarige ben ik dan noodgedwongen de winkel gaan openhouden, onder toeziend oog van mijn moeder", zegt Patrick Bastiaens.

"In 1980 opende ik deze winkel in Berlaar, terwijl mijn broer de zaal in Herentals ging runnen. In het begin waren we vooral ?portrettentrekker', eerst in onze eigen studio, daarna op allerlei feesten. Die opdrachten verminderden fel, zodra de mensen massaal fototoestellen gingen kopen. We zijn ons dan op de verkoop ervan gaan toeleggen én op het afdrukken van foto's. Dat stopte dan weer toen de digitale camera's op de markt kwamen.

Sindsdien focussen we ons op de verkoop van fototoestellen en bijhorigheden, in de winkel en via onze webshop."

"We hebben behalve in Berlaar ook winkels gehad in Deurne, Heist-op-den-Berg en Sint-Niklaas. Omdat de overheid het de zelfstandigen steeds moeilijker maakt, hebben we al onze winkels een na een gesloten. Voorbije zomer was Sint-Niklaas aan de beurt en midden oktober sluiten we ook in Berlaar."

Foto Bastiaens houdt uitverkoop in de winkel en online met kortingen tot 80 procent.

Foto CVR: Kurt Wyns, Marc Keereman en Patrick Bastiaens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER