Direct naar artikelinhoud
Update

Bouwmeester heeft WK-goud voor het grijpen

Zeilster Marit Bouwmeester ligt bij de WK in Noord-Spanje nog steeds op een gouden koers in de olympische Laser Radial. De 26-jarige Friezin kwam vandaag voor de kust van Santander in de enige race van de dag als 12de over de finish. Dat was haar slechtste prestatie tot dusver in een serie van zeven races en die ging daardoor als aftrekresultaat de boeken in.

Bouwmeester heeft WK-goud voor het grijpen
Beeld anp

Bouwmeester behield haar leidende positie in het klassement. De wereldkampioene van 2011 verdedigt donderdag in de afsluitende medalrace een voorsprong van 10 punten op nummer 2 Veronika Kozelska Fenclova uit Tsjechië. Ook de Zweedse Josefin Olsson moet als nummer 3 een achterstand van 10 punten goedmaken op de Nederlandse kopvrouw.

Door de harde wind kon er vandaag uiteindelijk maar één race worden gevaren in de Laser Radial. 'Ik had een iets minder goede dag, ik heb hier en daar wat fouten gemaakt', gaf Bouwmeester toe. 'Het is ook wel lastig. We moesten lang wachten en dan moet je echt alert blijven. Dat is hier het hele toernooi al zo. Gelukkig gaat dat heel goed op dit evenement. Nu nog één wedstrijd, ik heb het zelf in de hand.'

Met een plaats bij de eerste drie in het eindklassement voldoet Bouwmeester aan de kwalificatie-eis voor de Olympische Spelen van Rio 2016.