© EPA

© EPA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wickmayer stoot door, Flipkens en Van Uytvanck meteen uitgeschakeld

Drie Belgische meisjes kwamen afgelopen nacht aan de slag in het verre Oosten. Met wisselend succes: Flipkens in Japan en Van Uytvanck in taiwan werden immers meteen uitgeschakeld, Wickmayer stoot wél door in Zuid-Korea.

lbo

Kirsten Flipkens heeft de eerste ronde van het WTA-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio (hard/1 miljoen dollar) niet overleefd. De 28-jarige Antwerpse (WTA 47) verloor van het Slovaakse zesde reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA 13) in twee sets, met 1-6 en 3-6. De partij duurde 1 uur en 14 minuten.

Voor Flipkens, de enige Belgische speelster op de hoofdtabel, en Cibulkova was het de vijfde onderlinge confrontatie op het WTA-circuit.

Van Uytvanck botst op Taiwanese

Alison Van Uytvanck (WTA 79) heeft dan weer de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Chinese Guangzhou (hard/500.000 dollar) niet overleefd. De 20-jarige Van Uytvanck verloor in drie sets van de Taiwanese Su-Wei Hsieh, het nummer 171 op de WTA-ranking. Setstanden waren 7-6, 2-6 en 6-4. De wedstrijd duurde 2 uur en 23 minuten.

Van Uytvanck, de voorbije weken sterk bezig op de WTA-Tour, had de voorbije twee confrontaties met Hsieh gewonnen. De Taiwanese Hsieh, die dankzij een wildcard kan deelnemen aan het toernooi in Guangzhou, treft in de volgende ronde de Chinese Lin Zhu (WTA 185).

Wickmayer voorbij Luxemburgse qualifier

Yanina Wickmayer (WTA 64) heeft zich wél geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel (hard/500.000 dollar).

'Wicky' haalde het in de openingsronde in drie sets van de Luxemburgse kwalificatiespeelster Mandy Minella (WTA 151): 2-6, 6-4 en opnieuw 6-4 na 2 uur en 23 minuten.

Voor beide speelsters was het de tweede ontmoeting op het WTA-circuit, Wickmayer trok telkens aan het langste eind. Ook twee jaar geleden in Bad Gastein bleek ze in de halve finales te sterk te zijn voor Minella. In de finale moest Wickmayer uiteindelijk de duimen leggen tegen de Française Alizé Cornet.

In de tweede ronde neemt ze het op tegen de winnares van het duel tussen het Slovaakse vierde reekshoofd Magdalena Rybarikova (WTA 41) en de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 69).

# Belga context ## Related picture(s) [WTA Seoel - TENNIS-WTA-HKG]

[WTA Seoel - TENNIS-WTA-HKG]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis