© Ludo Mariën

Antwerpse fonteinen vallen vanaf vrijdag zonder water

Naar aanleiding van het algemene sproeiverbod voor drinkwater neemt ook de stad Antwerpen maatregelen. De meest zichtbare is dat de stedelijke fonteinen vanaf vandaag niet langer worden aangevuld. Daardoor zullen een aantal fonteinen vanaf morgen (vrijdag) zonder water zitten en zullen de overige fonteinen de dagen nadien ook droogvallen.

doro

Het Vlaams verbod op de verspilling van drinkwater heeft rechtstreekse gevolgen op de Antwerpse fonteinen. Een tiental fonteinen beschikt over een automatische bijvulling met drinkwater die er voor zorgt dat de benodigde hoeveelheid water op peil blijft. Deze automatische vulling wordt nu uitgeschakeld. Dat betekent dat elke fontein automatisch zal uitschakelen zodra een te laag waterniveau wordt bereikt.

Op sommige plaatsen kan dit al op vrijdag 23 juni het geval zijn. Concreet gaat het om de fonteinen in/op de Hollebeekstraat (Hoboken), het Frans Jochemplein (Berchem), het Burgemeester Nolfplein (Merksem), het Kroonplein (Merksem), het Kristus Koningplein (Ekeren), de Troonplaats (Antwerpen), de Leopold De Waelplaats (Antwerpen), en de Peter Benoitfontein (Antwerpen).

Andere fonteinen

De speelfonteinen van park Spoor Noord werken vandaag maar zullen vanaf morgen, vrijdag 23 juni, niet langer aangezet worden.

De overige stedelijke fonteinen worden rechtstreeks met drinkwater gevuld en worden bijgevolg vanaf vandaag al afgesloten.

Zodra het verbod wordt opgeheven zullen de fonteinen opnieuw worden aangezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER