NBA. Golden State is opnieuw te sterk voor gehavend San Antonio

© EPA

Golden State heeft ook de tweede wedstrijd tegen San Antonio in de finale van de Western Conference in de NBA gewonnen. Voor eigen publiek in Oakland trokken de Warriors met 136-100 aan het langste eind.

Het wordt stilaan eentonig maar Stephen Curry, de sterspeler van de Californiërs, was met 29 punten (en 7 assists en rebounds) andermaal beslissend. Ook Patrick McCaw (18 ptn) en Kevin Durant (16 ptn) waren goed bij schot.

De Spurs moesten het dinsdagavond (lokale tijd) zonder vedette Kawhi Leonard, out met een enkelblessure, stellen en dat gemis liet zich duidelijk voelen. Jonathon Simmons maakte 22 punten voor de Texanen.

© USA Today Sports

De eerste finalewedstrijd was zondag op een 113-111 zege voor Golden State geëindigd. In de volgende twee ontmoetingen mag San Antonio in eigen stadion aantreden.

Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de grote finale. Daarin wacht titelverdediger Cleveland of Boston, de finalisten in de Eastern Conference. Woensdagavond spelen beide ploegen, in Boston, een eerste keer tegen elkaar.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen