Deze maatregelen nemen festivals tegen hittegolf

© DBA

Hoogzomer betekent in ons land festivalzomer. Maar nu de grote vakantie begint met een hittegolf, zijn de festivals van dit weekend verplicht maatregelen tegen het hete weer te nemen. We zetten ze hier even op een rijtje.

jva, rdb

TW Classic in Werchter

De 60.000 festivalgangers die zaterdag naar de wei van Werchter trekken, kunnen gratis water krijgen aan alle sanitaire blokken. Daarnaast is het - bij uitzondering - toegestaan om PET-flessen, drinkbussen en thermossen per uitzondering mee te nemen. Ook kan je in ruil voor één bonnetje twee flesjes water krijgen.

Uiteraard moeten de muziekfans zichzelf beschermen tegen de hitte met hoofddeksels en zonnecrème. Er zal ook een team ‘zonnecrèmeverdelers’ uitrukken. Bovendien is het - opnieuw bij uitzondering - toegestaan om met paraplu’s en kleine parasols (met een maximale diameter van 1,2 meter) de controle aan de ingang te passeren. Op het festivalterrein zullen ook extra luifels worden gezet.

Summerfestival in Antwerpen

Het dancefestival vindt zaterdag en zondag plaats op een nieuwe locatie: park Middenvijver op Linkeroever in Antwerpen. De organisatie verwacht 68.000 festivalgangers en heeft voor hen ook een ‘hitteplan’ uitgewerkt.

Op het festivalterrein worden verschillende maatregelen genomen. Er zijn vijf extra tenten en een vernevelingszone voorzien. Er is een verdubbeling van de watervoorraad aan de hulpposten en de drankstandjes voorzien. Bezoekers mogen bovendien ook zelf een onbeperkte hoeveelheid drinkwater meenemen. Op de camping zij er ook bijkomende watervoorzieningen, zoals kranen en wasbakken geplaatst. Ook moet een tent van meer dan 1500 vierkante meter daar voor extra verkoeling zorgen.

Couleur Café in Brussel

Het wereldmuziekfestival Couleur Café laat weten extra in te zetten op water. Een groot deel van de festivalsite op Tour & Taxis in Brussel wordt in laatste instantie nog aangepast aan het warme weer. Zo moeten mobiele sproeiers in de frontstage voor verfrissing zorgen bij de festivalgangers. Er komt ook een grote verkoelingszone met sproeiers en kraantjes. In de ‘Tropical Rain Zone’ zal ten slotte een grote brandweerslang voor een koude douche zorgen.

Dorst mogen de bezoekers van het festival op vrijdag, zaterdag of zondag ook niet hebben. Aan de drankstandjes wordt het water goedkoper verkocht, maar er is ook gratis drinkbaar water aan de toiletten en bij de voorziene waterpunten.

Gooikoorts in Gooik

De organisatoren van het volksmuziekfestival Gooikoorts kondigen aan ijsjes, lekker vers fruit en water tegen zeer democratische prijzen ter beschikking te stellen. Er wordt ook werk gemaakt van extra parasols

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen