© FrMi

Kers & Pit hield benefiet voor leerling met leukemie

De leerlingen, leerkrachten en directie van basisschool Kers & Pit in Heers steunen leerling Alex Desaedeleer in zijn strijd tegen leukemie. Dankzij verschillende benefietactiviteiten konden ze hem 1.123 euro schenken.

Frank Missotten

Alex Desaedeleer (7) is een levenslustige jongen uit het eerste leerjaar van Kers & Pit Heers. Daar werkt ook zijn oma, Ingrid Gielen, als secretaresse. “Op 29 november van vorig jaar werd bij Alex plots leukemie vastgesteld”, vertelt ze. “Sindsdien gaat het met ups en downs en komt hij niet meer naar school. Hij mag nergens meer naartoe, ook niet naar vriendjes, want hij heeft geen weerstand en dus is het risico op infecties te groot. Gelukkig heeft juf An Roebben vier uur per week onderwijs aan huis gegeven en kreeg hij ook nog les via Bednet. Daardoor kon hij goed mee en mag hij de stap naar het tweede leerjaar maken. Vanaf midden juli krijgt hij chemo via pillen, zijn genezingsproces gaat nog anderhalf jaar duren. Misschien kan hij in september weer halftijds naar school komen, maar dat weten we nu nog niet. Het benefiet is een heel mooi gebaar. De opbrengst gaat naar Alex zelf en niet naar medicatie. We gaan hem een groot geschenk kopen. Hij zal alleszins blij verrast zijn, want hij weet er nog niets van.”

500.000 stappen

Het benefiet voor Alex was een initiatief van de leerkrachten en het oudercomité. “We hebben even bij elkaar gezeten en een aantal kindgerichte activiteiten op touw gezet”, vertelt Anandy Nelissen van het oudercomité van Kers & Pit Heers. Zo kwam er een uitdaging vanuit het oudercomité: als de fles in de gang van de school tot aan de streep gevuld was met centjes, namen de leerkrachten en de begeleiders tijdens de bosklassen van de zesdejaars een frisse duik in de Ourthe. “En we hebben ons vorige week aan deze belofte gehouden”, lacht Anandy. “De leerkrachten hebben ook een hele week rondgelopen met een stappenteller onder de noemer ‘ de 500.000 stappen voor Alex’. We hebben de ouders gevraagd om hen te sponsoren, maar zij hebben wel de stappen gezet. Elke klas heeft ook een groot knutselwerk gemaakt, die kunstwerken hebben we op de Summer Kick-off tentoongesteld en geveild.” Het benefiet werd vorige week maandag afgesloten met ‘battles’ tussen de leerkrachten en leerlingen. “De kinderen en leerkrachten speelden dan tegen elkaar in originele spelletjes, zoals een hoge-hakken-race en zaklooprace. Hier was ook een pronostiek aan verbonden. Het is niet altijd makkelijk om met zulke ludieke activiteiten wat geld in het laatje te krijgen. Maar met een opbrengst van 1.123 euro is het ons toch gelukt, de ouders zijn dan ook heel gul geweest”, aldus Anandy.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer