Oudste vrouw ter wereld deelt geheim voor lang leven

© *

De Amerikaanse Susannah Mushatt Jones is bijna 116 jaar en mag zich sinds twee weken de oudste vrouw ter wereld noemen. Haar geheim voor een lang leven? Dat verklapte ze in een interview met het zakenblad Business Insider.

vwh

Twee weken geleden stierf Jeralean Talley, de voormalige oudste mens ter wereld. Sindsdien mag Susannah Mushatt Jones, die op 6 juli 116 kaarsjes mag uitblazen, zich de oudste persoon ter wereld noemen. Het Amerikaanse zakenblad The Business Insider zocht haar naar aanleiding van die gelegenheid op en polste naar haar geheim voor een lang leven.

Dat heeft ze naar eigen zeggen te danken aan het feit dat ze dagelijks vier stukken spek met eieren, veel fruit en groenten eet. Daarnaast heeft ze nooit gerookt en gedronken en kauwt ze na elke maaltijd op enkele kauwgommen. Wat volgens haar ook een belangrijke rol speelt in het bereiken van deze gezegende leeftijd: elke dag sexy lingerie dragen.

De kranige Jones is volledig blind en half doof maar nog helder van geest. ‘Soms lacht ze binnensmonds en dan zegt ze dat ze terugdenkt aan iets wat ze lang, lang geleden heeft gedaan’, zegt de vrouw die haar als twaalf verzorgt in het Vandalia seniorencomplex in Brooklyn.

Vandaag eet het oudje nog elke ochtend haar portie spek met eieren op de tast. In het rusthuis is ze een ware beroemdheid. Ze kreeg eerder kaartjes van wereldberoemdheden zoals president Obama en Michael Bloomberg, de burgemeester van New York. Jones, die zelf geen kinderen heeft, ontvangt ook geregeld lieve kaartjes van kinderen die in de buurt naar school gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer