© Joren De Weerdt

Dieven strippen truck van onder tot boven

Dieven hebben het afgelopen weekend een truck van het merk Volvo zo goed als helemaal gedemonteerd. “Aan de buitenzijde werden de lichten, grill, en bumper gestolen, aan de binnenzijde is alles van elektronica verwijderd. Tot zelfs de stokken om de pinkers te bedienen”, zucht chauffeur Georges De Wijn.

Theo Derkinderen

Georges De Wijn (54) had zijn truck het voorbije weekend zoals gebruikelijk in de Heemdaalstraat geparkeerd. Toen hij zondag naar zijn voertuig stapte, geloofde hij zijn ogen niet. “Ik stond gewoon aan de grond genageld toen ik de voorzijde van de Volvo-trekker zag. Zowat alles wat ze kunnen demonteren, hebben ze meegenomen. De grill, bumper, lichten tot zelfs een onderdeel van de airco”, vertelt Georges.

“Op dat ogenblik dacht ik nog even dat alles te vervangen viel. Tot ik de binnenkant de cabine te zien kreeg. Daar was alles uitgehaald wat met elektronica te maken had. De zekeringenkast, het bedieningspaneel, zelfs de stokken om de pinkers te bedienen. En om alles makkelijk te kunnen meenemen, werden de elektrische draden gewoon doorgeknipt. En ook de stuurkolom is weggehaald. Het enige goede wat nog in de cabine stond, waren de zetels en het stuur. Voor de rest was alles weg.”

Niet meer te herstellen

Trucker Georges is zwaar aangeslagen door het voorval. “Ik ben er al twee dagen niet goed van. Zoiets wil ik nooit meer meemaken. Ik had zo gehoopt dat ik nog jaren met de Volvo kon blijven rijden. Tot aan mijn pensioen zelfs. Daar hebben dieven nu anders over beslist.”

Het is duidelijk dat het om een diefstal op bestelling ging en dat de daders heel goed wisten welke onderdelen ze precies moesten meenemen. Voorlopig zijn de dieven spoorloos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER