© BELGA

Addy riskeert vier speeldagen voor kopstoot, Van Damme gaat wellicht vrijuit

De Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond heeft vanmiddag een zitting gehouden over de kopstoot die Waasland-Beveren-speler Addy afgelopen weekend had uitgedeeld Joachim Van Damme (KV Mechelen). Addy riskeert een schorsing van vier speeldagen en een geldboete, Van Damme enkel een geldboete. Als is de kans klein dat de KV Mechelen-speler effectief veroordeeld wordt.

Guillaume Maebe

David Addy kreeg afgelopen zaterdag een rode kaart. Hij deelde een kopstoot uit aan Joachim Van Damme, nadat die laatste hem iets toeriep. Volgens Addy zei Van Damme ‘nigger’ tegen hem, maar dat wordt door de KV Mechelen-speler ontkend. Vanmiddag verdedigden beide spelers zich bij de Geschillencommissie. Ze bleven beiden bij hun eerdere verklaringen. Ook scheidsrechter Frederik Geldhof werd ondervraagd. Hij vertelde dat hij niet heeft gehoord wat Van Damme tegen Addy geroepen heeft. De onderzoekscommissie van de Belgische Voetbalbond achtte het racisme bijgevolg niet bewezen.

De procureur van de voetbalbond eiste vanmiddag een schorsing van vier speeldagen en een geldboete voor Addy. Voor Joachim Van Damme werd enkel een boete voor ‘ongepast gedrag’ geeist. De Geschillencommissie spreekt later op de dag de straf uit. De kans dat Van Damme effectief een geldboete krijgt, lijkt klein. De verdediging van de KV Mechelen-speler bracht aan dat er geen enkel bewijs is voor racisme en dat Van Damme bovendien - omdat hij geen gele kaart had gekregen - ook niet wettelijk voor de Geschillencommissie moest verschijnen.

Maandagochtend legde de Ghanees Addy officieel klacht neer tegen Van Damme bij de KBVB en het Interfederaal Centrum voor Gelijke Kansen en Bestrijding van Discriminatie en Racisme.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer