Mayeur niet onder de indruk van "vaag" plan tegen terrorisme

Het Kanaalplan van de federale regering gaat te breed en verliest daarbij het belangrijkste doel, de strijd tegen radicalisering, uit het oog. Dat is de mening van de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS). Verschillende onderdelen van het plan blijven bovendien nog te vaag, vindt de PS'er. Ook de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node deelt die kritiek.

Burgemeester Brussel

"Het Kanaalplan blijft momenteel beperkt tot een plan Molenbeek-Koekelberg-Vilvoorde", oordeelt Mayeur. "Dat zijn twee gemeenten die bestuurd worden door MR en één Vlaamse gemeente. Voor ons zijn er het eerste jaar geen versterkingen te verwachten." Mayeur wil benadrukken dat er op het lokale niveau al goed werk is verricht in de strijd tegen radicalisering, maar dat daarvoor ook extra middelen nodig zijn. De burgemeester ziet weliswaar goede elementen in het initiatief, maar veel punten blijven nog uit te klaren.

Burgemeester Sint-Joost-ten-Node

Ook de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir (PS), betreurt dat het plan van Jambon zich op korte termijn enkel focust op de drie gemeentes Molenbeek, Koekelberg en Vilvoorde. "Voor de rest is het peanuts", aldus Kir. Voorts vindt Kir het ook jammer dat het plan zich niet richt op het radicalisme op zich.

Meest gelezen