© JDW

RC Mechelen verliest in doelpuntenfestival

Racing Mechelen heeft thuis met 3-5 verloren van Sparta Petegem en blijft zo onderaan bengelen in het klassement.

GF

Al in de eerste minuut kopte R. Van Borm in de handen van de keeper. Een kogel van Pulcinelli was het Mechelse antwoord. Nieuwkomer Khchab scoorde de 1-0. Een prachtige redding van Knipping was nodig op een poging van Weytens. Dahman knalde een strak schot over. Net na de rust misten de bezoekers de 1-1 langs Weytens, ontsnapte Tardio en die scoorde wel.

Rienes Van Borm kopte de aansluitingstreffer binnen. Vansuypeene scoorde vanop de stip. Na fout op Khchab trapte Figys een elfmeter tegen de netten. Anton Van Borm maakte er 3-3 van. In de laatste minuten werd het nog 3-5.

SCHEIDSRECHTER: Kristof Mollu.DOELPUNTEN: 19’ Khchab 1-0, 47’ Tardio 2-0, 53’ R. Van Borm 2-1, 62’ Vansuypeene 2-2, (strafschop), 68’ Figys 3-2 (strafschop), 82’ A. Van Borm 3-3. 90’ Vansuypeene 3-4 (strafschop), 92’ Basyn 3-5.RC MECHELEN: Knipping, Van Delm, De Maegd, Mayele (90’ Meulders) , Pulcinelli, Ndongala, Figys, Telen, Khchab, Tardio (80’ Kabika), Dahman.SPARTA PETEGEM: Vandenbossche, Vandelannoite (65’ Vercauteren), Timmerman, Vandenbroucke (46’ Gheeraert), R. Van Borm, Joye, Basyn, Vansuypeene, Weytens, De Coninck, A. Van Borm.GELE KAARTEN: Van Delm, Khchab, Telen, Tardio, Knipping, Vansuypeene.RODE KAART: 74’ Khchab (fout), 90’ Knipping (2x geel).