© Beyhan Agirdag.

Hanim göbegi (Gefrituurde zoete gebakjes)

De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 124.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Instagram. Op de sociale netwerksite mutfaktayim_b deelt ze klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Vanaf nu toont Beyhan iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant.

Ingrediënten voor het deeg: 1ei, 1eetlepel zachte margarine of boter, 4 lepels fijn griesmeel, 150ml yoghurt, 1 pakje bakpoeder, 300gr bloem (2-3glazen). Voor de siroop: 500gr suiker, 400ml water, paar druppels citroensap. 500ml olie om in te frituren

Bereiding:

•Maak eerst de siroop klaar: Breng de suiker, water en het citroensap aan de kook en laat het op een zacht vuur 10 min indikken. Laat de siroop afkoelen.

•Meng alles (behalve de bloem) in een kom met een garde. Doe de bloem erbij en kneed het geheel met je handen.

•Maak kleine bolletjes van gelijke grootte, (ongeveer de grootte van een walnoot).

•Rol het deeg uit met je handen tot een rolletje van ongeveer 10cm. Vervolgens vouw je het ene uiteinde naar de andere kant toe. Op deze manier maak je een soort van ring.

Verhit een pan met zware bodem met olie tot de olie net genoeg warm is. Leg de deegrondjes in de pan en frituur de deegrolletjes tot ze goed gerezen en rondom bruin zijn, draai ze herhaaldelijk om. Haal de gefrituurde deegrondjes uit de pan en leg ze in de siroop, draai ze een paar keer om en laat ze 5min staan. Leg ze in een schaal en laat ze wat afkoelen.

Bekijk de instructievideo op hbvl.be/beyhan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer