Luister naar

ND-lezers: Door de toename van tuintegels kan het water niet weg. Tijd voor een tuintegeltax?

Nieuws
-
zaterdag 22 juli 2017 om 03:00

Rob Klok, IT-adviseur In de basis een goed idee, mits het ook daadwerkelijk het probleem oplost. Ook hiervoor kan gelden: de vervuiler betaalt. Als we allemaal meewerken, hebben we minder wateroverlast. En wie niet wil meewerken, betaalt daar een vergoeding voor.

Ymkje Bouma, gepensioneerd verpleegkundige

Ik vind het wel een goed idee. Maar ik heb makkelijk praten, want ik woon driehoog op een flat.

Frea Kroese, fotograaf

Het gaat een grens over die me niet aanstaat. Dwang of straf is niet fijn. Je kunt mensen beter belonen.

Cor Verkade, vastgoedbelegger

Het is een goed beginsel dat de overheid ook via haar fiscale heffingen het goede stimuleert en het kwade tegengaat. Daarom ben ik een voorstander van de tuintegeltaks.

Klaas Jan Hoff, akkerbouwer

De gedachte is logisch. Beter is het om alle laagste straten en andere plekken waar het water niet weg kan, in te richten als bufferruimte door extra hoge trottoirs. Als dat niet kan, scheid dan de trottoirs en de tuinen door een muurtje met uitneembare delen, zodat de bewoners niet het hele jaar over muurtjes hoeven te klimmen.

Siem Verkade, ondernemingsadviseur

Sommige gemeenten maken kosten om hemelwater via wadi’s naar de ondergrond af te voeren. Dan moeten ook particulieren het hemelwater laten weglopen. En zo niet, dan volgt de tuintegeltaks.

Suze de Wolff, vrijwilliger

Wie voor tegels kiest, moet tuintegeltaks betalen. Ik heb vrijwel als enige in m’n buurt gras. Heerlijk. Mijn regenwater wordt op een natuurlijke wijze afgevoerd

Winno Eernstman, gevangenbewaarder

Heel goed plan. Een alternatief kan ook zijn: grastegels. Die bieden een stevige ondergrond, maar het water kan weg én de temperatuur blijft lager.

Martien Stam, gepensioneerd chauffeur

Andere oplossing: iedereen een paar dubbeltjes opslag op de rioolbelasting. Maar dat is wat te simpel.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Nederland neemt met zo'n 5000 militairen deel aan de NAVO-oefening Steadfast, waar in totaal 90.000 militairen uit 32 landen aan meedoen. Hier vindt een oversteek van de IJssel plaats.

Dienstplicht alleen voor jongeren? Stel de héle maatschappij in dienst van Defensie

Een oorlogseconomie klinkt eng, maar het gebrek aan zo’n economie is veel zorgelijker, betoogt militair Herwin Meerveld. Hij vindt dat je de dienstplicht veel breder moet zien.

NSC wil dat de overheid regelt dat werkgevers medewerkers aanspreken op welke dag ze naar kantoor komen, om zo de verkeersdrukte te spreiden.

Voorschriften, regels en wetten maken mensen en ondernemingen kapot, zegt Frank van den heuvel

Wanneer stopt de drang bij de overheid naar registratie, regels en controle? Ondernemers zijn volgens Frank van den Heuvel woest en wanhopig. Dit is de reden dat mensen klaar zijn met ‘Den Haag’.

We maken de mooie hoofdstukken van het leven tot kostbare herinneringen.

Liefdevol ontvlechten bij een echtscheiding is mogelijk: erken elkaars menselijkheid

Midden in de storm van een echtscheiding is het mogelijk samen te kiezen voor een proces van liefdevol ontvlechten, stelt voorganger en therapeut Martin de Jong.

Theo Basoski: 'In de beleving van veel jongeren ligt er een heel groot accent op het ene moment van openbare geloofsbelijdenis. Dat werkt onnodig drempelverhogend.'

Het kerkelijke gebruik van de openbare geloofsbelijdenis heeft in deze tijd ook keerzijde

Mooi dat jonge mensen belijdenis van hun geloof afleggen. Maar het gebruik van openbare geloofsbelijdenis, zoals die in veel protestantse kerken bekend is, heeft ook nadelen, stelt studentenpastor Theo Basoski.

CU-leider Mirjam Bikker en minister Carola Schouten van Armoedebestrijding op uitslagenavond van de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

ChristenUnie peilt de geest van de tijd onvoldoende: kiezer ziet niet waar de partij verschil kan maken

Zijn er thema’s waarvan de Nederlander zegt ‘dat is typisch de ChristenUnie’? Nee, stellen drie partijgangers uit zuid-Nederland. Zij analyseren de tegenvallende verkiezingsuitslag.

Afbeelding

Twee vrome protestanten die goed waren in de oorlog? Het was een kerkgemeenschap die Joden redde

Israëls president Isaac Herzog noemde bij de opening van het Nationaal Holocaust Museum Kees en Amanda Vissers-van der Linden uit Bussum. George Harinck zocht uit hoe zij Joden hadden gered.