Daarom worden brunettes niet zomaar blondines

© pn

Kim Kardashian is er in maart in geslaagd om bijna dagelijks het nieuws te halen met haar kapsel. Ze ging van bruin naar blond, nog blonder en terug. Maar wat doet zo’n kleuring met je lokken en vooral - kan iedereen zomaar even van look veranderen? Kapper Jochen Vanhoudt van Clientology legt het haarfijn uit.

vwh

Tijdens de Parijse modeweek begin maart waren alle ogen op Kim Kardashian en haar platinablonde lokken gericht. Hoewel niet iedereen de metamorfose geslaagd vond, heeft

34-jarige realityster er veel geduld moeten voor opbrengen. ‘Ik denk dat ze de eerste zeker vijf of zes uur in de kappersstoel heeft gezeten’, zegt Jochen. ‘Bruine lokken moeten eerst in verschillende fasen ontkleurd worden, maar daarna krijg je een gele kleur. Die moet je onderdrukken met een spoeling. Er mag wel geen kleuring met donker pigment meer aanwezig zijn in het haar, anders krijg je oranje accenten’, zegt hij.

 

Being blonde is a full time job!

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

 

Another all Givenchy look for Paris Fashion week!

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Midden maart toonde Kardashian op Instagram dat ze haar lokken nog blonder had geverfd. ‘Being blonde is a full time job’, schreef ze er toen bij. En dat is volgens Jochen geen leugen. ‘Brunettes die een blondine willen worden moeten hun uitgroei in toom houden door regelmatig bij te kleuren’, zegt hij. Jochen voegt eraan toe dat Kardashian wellicht een beetje valsspeelde. ‘De eerste keer dat we haar zagen met blond haar, had ze een kort, opgeknipt kapsel. Een paar dagen erna had ze alweer een volle bob. De kans is groot dat ze met klikextensions heeft gewerkt om een weelderige coupe te creëren.’

Intussen koos de vrouw van Kanye West opnieuw voor bruin haar. ‘Met een team kappers rond je is de switch snel gemaakt, maar haar lokken zijn vast helemaal kapot. Wie dun haar heeft, begint beter niet aan dit behoorlijk agressieve project’, zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer