Reizen naar Tunesië helft goedkoper sinds terreur

© Dominiek Minten

De herhaalde oproepen om Tunesië als vakantieland niet links te laten liggen – na de recente dodelijke aanslag in het Bardomuseum – vinden weinig gehoor. Jetair halveert nu zelfs zijn prijs voor vakanties naar Tunesië in april en mei.

krs

‘Na de aanslag in Tunis is het aantal nieuwe boekingen voor de Tunesische vakantieregio nagenoeg gehalveerd. Nochtans raadt ons ministerie van Buitenlandse Zaken reizen naar die regio niet af’, zegt Hans Vanhaelemeesch van touroperator TUI Belgium (o.a. Jetair). ‘Om deze ook voor België belangrijke vakantieregio een duwtje in de rug te geven, reist al wie een Tunesië-vakantie boekt in april en mei tegen halve prijs. De actie loopt tot volgende week donderdag.’

Ook bij concurrent Thomas Cook (o.a. Neckermann) is er duidelijk minder animo voor Tunesië, ‘maar niet zo erg als bij de concurrentie’, stelt Koen van den Bosch. ‘Sinds de aanslag merken we wel een duidelijke vertraging. Al zitten we voor de komende paasvakantie bijna op hetzelfde niveau als vorig jaar.’ Promo’s zoals bij Jetair komen er bij Thomas Cook dan ook niet direct aan: ‘We bekijken dat week per week’, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer