Dertiger terecht voor doodslag met negen messteken

Het hof van assisen in Henegouwen stelt donderdag de jury samen voor het proces tegen de 34-jarige Abdoul Razak Abdoul. Hij staat terecht voor de doodslag op Jacqueline Quenon op 19 januari 2012 in Colfontaine (Bergen). Het slachtoffer werd omgebracht met negen messteken.

Jacqueline Quenon was 56 jaar op het moment van de feiten. De vroegere secretaresse was in de prostitutie gestapt uit geldnood.

De dag van de feiten had de vrouw haar oudste zoon toevertrouwd dat een man met haar een gratis seksrelatie wou onderhouden. Hij zou haar die dag verschillende malen opgebeld hebben. Uiteindelijk regelde de man een afspraak bij haar rond 17.30 uur, waar zij gevolg aan gaf. Haar zoon ontdekte haar lijk toen hij een uur later bij haar langskwam, omdat hij zijn moeder niet had zien terugkeren.

Het onderzoek richtte zich al snel op Abdoul Razak Abdoul. Hij ontkende aanvankelijk haar ontmoet te hebben. Na bewijskrachtige elementen gaf hij toch toe haar gecontacteerd te hebben. Hij ontkent wel iedere betrokkenheid bij de hem ten laste gelegde feiten. Hij weigert verklaringen te geven over de bloedsporen, vezels en een haar van het slachtoffer die in zijn voertuig zijn aangetroffen, over de verschillende telefoontjes van hem aan het slachtoffer en over het GPS-toestel dat het adres van het slachtoffer als een recente bestemming bevatte.

De lijkschouwing onthulde dat het slachtoffer negen messteken had gekregen, waarvan een van links naar rechts ter hoogte van de keel. Een andere was twaalf centimeter diep en doorboorde de rechterlong en het hart.

Abdoul Razak Abdoul bracht zijn jeugd door in Afrika. Hij emigreerde naar België op 21-jarige leeftijd. Hij huwde in 2009, maar scheidde in 2011. Hij is vader van een kind, aan wie hij volgens naasten erg gehecht is. Hij had enkele tijdelijke banen, kwam in geldnood en pleegde verschillende diefstallen. Daarvoor stond hij al terecht voor de correctionele rechtbank van Bergen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen