OEFENMATCHEN. Club en Genk winnen eerste match, Raman scoort voor AA Gent

Zaterdag wonnen Club Brugge, KRC Genk en KV Mechelen ruimschoots hun eerste oefenmatch van het seizoen. Ook AA Gent pakte een ruime zege in zijn tweede oefenpot.

md, mg

Belofte Osei-Berkoe scoort twee keer voor Club Brugge

Club Brugge speelde zijn eerste oefenmatch van het seizoen op het veld van Knokke (tweede klasse Amateurs). De landskampioen won met 0-3. Alle goals vielen in de tweede helft. Belofte en flankaanvaller Terry Osei-Berkoe scoorde twee goals, Nikola Storm maakte het andere doelpunt. Club Brugge (1e helft): Butelle - Cools, Lemoine, Simons, De Bock - Peeters, Claudemir, Brodic - Dierckx, Vossen, Izquierdo

Club Brugge (2e helft): Bruzzese - Vlietinck, Mechele, Denswil, Bolingoli - Claudemir, Vanaken, Storm - Osei-Berkoe, V. Vaerenbergh, Touba

KRC Genk wint eerste oefenmatch met 7-1

KRC Genk won zijn eerste oefenmatch tegen de Genkse eersteprovincialer Eendracht Termien met 7-1. Naast De Camargo, Dewaest, Kebano, Karelis en Pozuelo pikten ook de jongeren Sabak en Vanzeir hun doelpunt mee.

AA Gent maakt er ook zeven

Ook AA Gent heeft zeven goals gemaakt in zijn oefenmatch van zaterdag. De Buffalo's wonnen met 0-7 bij tweedeprovincialer Drongen. Doelpunten van Saief (2x), Abdelali (2x), Adilson, Coulibaly en Benito Raman.

Standard verslaat Binche

Bekerwinnaar Standard won met 0-4 bij eersteprovincialer Binche, dankzij doelpunten van Miya, Cuypers, Tetteh en Legear.

Waasland-Beveren overtuigt niet

Een weinig overtuigend Waasland Beveren kon slechts kort voor affluiten afstand nemen van een gezond agressief en nooit aflatend Sint-Niklaas. Hoewel Schrijvers voor het eerste doelgevaar zorgde, en Seck van net buiten de zestien tegen de staander trapte, kwam het grootste gevaar in de eerste helft van Sint-Niklaas. Henkinet moest op al zijn kunnen een beroep doen op een schuiver van Weyns en een kopbal van Niels De Pauw. De bezoekers schoten meteen wakker, maar Moren tikte de voorzet van Jans naast. Sint-Niklaas kwam nog dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van Heyvaert strandde op de lat. Na de rust knalde Cergione over. Langil, Cergione, Buatu en Ibou namen Merckx op de korrel, maar deze begaf pas nadat Langil een aarzeling in de thuisdefensie afstrafte. Met nog zeven minuten op de klok legde de ref de match stil wegens een fel onweer.

Waasland-Beveren (1e helft): Henkinet, Demir, Moren, Schrijvers, Cergioni, Seck, Jans, Vanzo, Ito, Myny, Camacho.Waasland-Beveren (2e helft): Henkinet, Demir (60’ Opoku), Buatu, Ibou, Cergioni (60’ Nys), Borry, Van Dooren, Vanzo (55’ Langil), Ito, Myny (60’ Orye), Diame.

Di Mata treft opnieuw raak

Na tweede provincialer Oudenburg vrijdagavond kreeg KV Oostende gisteren met de West-Vlaamse neo-eerste provincialer Zwevezele een tegenstander van een beduidend zwaarder kaliber voorgeschoteld. Zwevezele wordt getraind door Henk Houwaart en onder anderen de gisteren afwezige Tim Smolders speelt voor het ambitieuze Zwevezele. De kustploeg zette een sterke eerste helft neer en liep in het eerste kwartier 0-2 uit. Net als eergisteren scoorden El Ghanassy en Di Mata opnieuw. Berrier trof nog de lat. Na de rust liet Vanderhaeghe weer elf andere namen opdraven, maar Zwevezele verdedigde zich met hand en tand. Pas in de slotfase kon Canesin nog voor 0-3 zorgen. De eerste trainingsweek zit er meteen op, vandaag is een vrije dag voorzien.Rozehnal en Pedersen waren ook gisteren nog altijd onbeschikbaar en Godeau verzwikte vrijdag tegen Oudenburg zijn voet. Het is niet duidelijk hoelang zijn onbeschikbaarheid zal duren. De internationals maken morgen de groep compleet. Volgende vrijdag speelt KVO tegen Merelbeke, de woonplaats van Marc Coucke.KV Oostende (1e helft): Biebauw, Capon, Bossaerts, Serron, Boujouh, Vandewiele, Vandendriessche, Berrier, El Ghanassy, Di Mata, Segbia

KV Oostende (2e helft): Proto, Locigno, Van der Heyden, Milic, Antunes, Jonckheere, Neuvroen, Loemba, Canesin, Peremans, Woo Ling

KV Mechelen scoort er tien

Zaterdagnamiddag stond de eerste oefenwedstrijd op het programma voor KV Mechelen. Op het veld van VC Rijmenam won geelrood met 1-10. Na de rust wisselde Jankovic het volledige elftal. Vooral Verdier en nieuwkomers Croizet en Filipovic lieten zich opmerken met enkele fraaie doelpunten.

KV Mechelen (1e helft): Moris, Paulussen, De Witte, Cobbaut, Vanlerberghe, Kolovos, Mees, Rits, Schouterden, Matthys, Veselinovic

KV Mechelen (2e helft): Swolfs, Chen, Van Cleemput, Bjelica, Claes, El Messaoudi, Crepulja, Filipovic, Croizet, Verdier, Marcos

Doelpunten: 15′ Veselinovic (0-1), 26′ Kolovos (0-2), 31′ ? (1-2), 33′ Veselinovic (1-3), 51′ Verdier (1-4), 61′ Filipovic (1-5), 64′ Croizet (1-6), 68′ Verdier (1-7), 72′ Verdier (1-8), 82′ Verdier (1-9), 84′ Croizet (pen) (1-10)