© Photo News

Gareth Bale kijkt uit naar kwartfinale: “Zullen er blijven voor knokken”

Gareth Bale was zaterdag in de achtste finale tegen de buren uit Noord-Ierland (1-0) nog maar eens matchwinnaar voor Wales. “Eén doelpunt is nu eenmaal voldoende.”

Het was immers een voorzet van Bale die door de Noord-Ier Gareth McAuley voorbij zijn eigen doelman gewerkt werd. Daardoor mag Wales voor de eerste keer in de geschiedenis naar de kwartfinales op een groot toernooi en daarin nemen ze het vrijdag op tegen België of Hongarije. “We zullen zondag al beginnen met naar de wedstrijd van onze eerstvolgende tegenstander te kijken. Ook in de kwartfinales zullen we ervoor blijven knokken”, aldus Bale, die ook nog even terugkwam op de wedstrijd tegen de Noord-Ieren. “We wisten dat hun speelstijl ons problemen zou opleveren, ze hebben er een lastige wedstrijd van gemaakt. Maar één doelpunt is nu eenmaal ook voldoende voor winst en kwalificatie.”

Voor Noord-Ierland kwam er in het Parc des Princes in Parijs een einde aan een mooi sprookje, al had er volgens bondscoach Michael O’Neill meer ingezeten. “Dit resultaat hebben we niet verdiend. Ik heb een evenwichtige wedstrijd gezien waarin we zelfs de betere ploeg waren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER EK 2016 Frankrijk