18.000 euro voor sportschoenen van Whitney Houston

Het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions heeft enkele spullen geveild van de in 2012 overleden popster Whitney Houston. Zo ging voor 13.500 euro de bruidsjurk onder de hamer die ze droeg toen ze in 1991 met zanger Bobby Brown trouwde. Een paar basketschoenen die ze kreeg van Michael Jordan, brachten 18.000 euro op. Het schoentje knelde echter wel bij de veiling van een Emmy Award.

The Academy of Television Arts & Sciences, die de Emmy Awards uitreikt, heeft via gerechtelijke weg de veiling van de prijs tegengehouden.

Whitney Houston had het beeldje 30 jaar geleden gekregen voor haar uitvoering van "Saving all my love for you" tijdens de ceremonie. De erfgenamen hoopten er munt uit te slaan, maar dat liep anders. Het beeldje blijft, aldus een advocaat, in het bezit van The Academy.

Ook na het overlijden van de begenadigde artiest. Een beslissing waar het veilinghuis zich bij neerlegde. Het beeldje keert nu terug naar The Academy, die het zal bewaren ter nagedachtenis van Houston. Wel geveild werd een Billboard Award die ze in 1993 ontving voor haar wereldhit "I will always love you", en enkele andere prijzen.

Meest gelezen