Bondscoach Zwitserland ontgoocheld: “We verdienden meer”

© Photo News

“We hadden meer verdiend”, oordeelde de Zwitserse bondscoach Vladimir Pektovic zaterdag, nadat zijn team in de achtste finales met strafschoppen uitgeschakeld was door Polen. “Het is echt jammer. Mijn spelers hebben alles gegeven. In het slot verdienden we nog te scoren.”

rahe

“In de aanvangsfase van de wedstrijd waren we wellicht te nerveus. Volgens mij kunnen we uiteindelijk toch een positieve balans voorleggen. We moeten hier van leren om nog beter te worden. We waren niet efficiënt genoeg en hebben daar cash voor betaald. Penalty’s zijn altijd een loterij. Eén enkele misser bleek cruciaal. Xhaka (die de penalty miste) zal ik niets verwijten. Het is niet hij die de wedstrijd verloren heeft. Een wedstrijd win of verlies je samen.”

“Het was een moeilijke match”, gaf de Poolse bondscoach Adam Nawalka toe. “Zwitserland is een team van wereldklasse. Onze eerste helft was uitstekend. Bij de rust had de voorsprong groter kunnen zijn. In de tweede periode was de druk van de Zwitsers enorm. Uiteindelijk zijn mijn spelers nog tot het uiterste moeten gaan. Op strafschoppen hadden we ons voorbereid. De spelers die er één gingen nemen waren ook op voorhand aangeduid. Dit geeft vertrouwen voor het vervolg.”

© EPA

“Lewandowski verricht fenomenaal werk”

Nawalka had lof voor zijn spits Robert Lewandowski. Die had op het EK tot nu toe nochtans amper een kans. Dat terwijl de topscorer van Bayern München afgelopen seizoen dertig doelpunten scoorde in de Bundesliga, waarvan vijf in negen minuten tijd. “Lewandowski mag dan nog niet gescoord hebben, hij verricht fenomenaal werk voor het team”, stelde Nawalka. “Hij is ongelooflijk belangrijk. Ik heb er vertrouwen in dat Robert in de volgende wedstrijd gaat scoren. Tegenstanders zijn dan weer bang voor hem.”

De Zwitser Shaqiri maakte een fantastisch doelpunt en werd tot Man van de Match verkozen. “Dat doet me allemaal niets”, reageerde hij. “We liggen uit het toernooi. Ik ben erg teleurgesteld. Het was een geweldige goal, maar ze levert helemaal niets op.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen