Vlaamse trekt met een kleuter op de fiets naar Peking

Begin dit jaar leverde de 34-jarige Ilse ­Longuet al een straffe prestatie door blootsvoets en met haar dochter op haar rug 1.200 kilometer te wandelen. Gisterenochtend startte het tweetal misschien wel met nog een straffere uitdaging. Samen met de driejarige Helinah – in het kinderzitje – vertrok Ilse gisteren voor een fietstocht van 10.000 kilometer, van Koekelare tot ­China. “We zullen minstens zes maanden onderweg zijn. Iedere dag wil ik zo’n zestig kilometer fietsen”, zegt Ilse.

bfs

De eerste etappe van de fietstocht had Gent als eindbestemming. “Het begin van de tocht is waarschijnlijk het gemakkelijkst. Wanneer we door Rusland rijden, zal het een pak moeilijker zijn. Daar zijn er stukken waar er bijna niemand woont en het dus moeilijker wordt om ergens te overnachten. Daar zal het ook koud zijn. Door te fietsen zal ik het wel warm hebben, maar voor mijn dochter wordt dat moeilijker. Ik zal haar constant in de gaten houden.”

De nieuwe uitdaging van Ilse staat opnieuw in het teken van het goede doel. Ilse laat zich sponsoren en wil zo geld in het laatje brengen voor kinderen in de sloppenwijken van Nairobi. Wie de avonturen van Ilse en Helinah wil volgen, kan terecht op de Facebookpagina The Big Charity Cycle.

© tim lescrauwaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen