Kabasele: “Ik ga zelfs te voet naar de Rode Duivels”

© BELGA

Christian Kabasele werd voor de wedstrijd van zijn team Racing Genk bij Charleroi geïnterviewd over zijn mogelijke selectie voor de Rode Duivels.

Jarit Taelman

Bondscoach Wilmots zit twee weken voor het EK met kopzorgen over zijn defensie: Björn Engels (Club Brugge) moest al forfait geven, hij werd in de voorselectie vervangen door Laurent Ciman. Die zal komende zaterdag tegen Zwitserland zeker spelen, want ook Dedryck Boyata, Thomas Meunier en Nicolas Lombaerts zijn geblesseerd. Vooral de situatie van die laatste baart Wilmots zorgen. Als Lombaerts niet tijdig fit geraakt denkt Wilmots aan Kabasele als mogelijke vervanger.

“Ik ben nog geen Duivel, dus blijf ik vooral rustig. Ik heb het nieuws vernomen via een berichtje op de gsm, toen ik net wakker werd na een dutje. Het was een grote verrassing voor mij, maar een droom die werkelijkheid zou worden. Dat het een lang seizoen was? Dat is niet belangrijk, iedereen wil een selectie voor de Rode Duivels. Ik ga zelfs te voet als het zou moeten. Als je op het EK kan spelen, vind je altijd extra kracht.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen