© Photo News

Goffin: “Een gravelspecialist verslaan geeft vertrouwen”

David Goffin (ATP-13) heeft zich donderdag voor het tweede opeenvolgende jaar geplaatst voor de derde ronde op Roland-Garros. De 25-jarige Luikenaar had weinig moeite met de Argentijn Carlos Berlocq (ATP-126), die in drie sets (7-5, 6-1 en 6-4) de boot in ging. Zaterdag ontmoet hij de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP-49). “Ik ben heel tevreden”, liet Goffin na afloop weten. “Een gravelspecialist verslaan geeft altijd vertrouwen.”

De wedstrijd van Goffin donderdag leek wel een herhaling van zijn partij tegen Barrère in de eerste ronde. De Belgische nummer een moest in de eerste en derde set terugkomen van een break om daarna het verschil te maken. “Het was een goede match”, opent Goffin. “Berlocq heeft alles uit de kast gehaald, maar ik ben kalm kunnen blijven. We wisten al dat hij in staat was zijn tegenstander te destabiliseren, dat probeerde hij ook al tijdens onze Davis Cup-ontmoeting. Het is iemand die elke wedstrijd opnieuw alles geeft om te kunnen winnen.”

Zaterdag ontmoet Goffin met de Spanjaard Almagro (ATP-49) opnieuw een gravelspecialist. De Spanjaard, in 2011 nog nummer negen van de wereld, won eind april nog het toernooi van Estoril en verloor nog nooit van Goffin. Die is dan ook op z’n hoede. “Hij heeft heel harde slagen van aan de baseline in huis en heeft daardoor al verschillende titels op gravel gewonnen. Hier versloeg hij Kohlschreiber nog in de eerste ronde. Dat bewijst dus dat hij in vorm is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer