Assist maar geen zege voor Belgische Wullaert in Champions League-finale

Tessa Wullaert (23) is er donderdagavond niet in geslaagd om de eerste Belgische vrouw ooit worden die de Champions League wint. De West-Vlaamse verloor met haar club Wolfsburg de finale tegen het Franse Lyon na strafschoppen. Wullaert viel sterk in bij Wolfsburg en zorgde vlak voor het einde met een assist voor de 1-1 die tot de verlengingen leidde.

md

Tessa Wullaert maakte vorige zomer de overstap van Standard naar Wolfsburg. Vorig weekend won ze met de Duitse vicekampioen de beker, vanavond stond ze in de Champions League-finale. Al moest ze wel 73 minuten vanop de bank toekijken hoe haar Wolfsburg werd overklast door Olympique Lyon.

De Fransen zagen hun overwicht na 12 minuten beloond met een goal van de Noorse Ada Hegerberg. Ook nadien waren de meeste en de beste kansen voor Lyon. De Duitse vrouwen slaagden er niet in om een vuist te maken en dus mocht de aanvallende Wullaert vanaf de 73e minuut mee proberen om het tij te keren. Onze landgenote liet zich meteen met enkele leuke acties offensief gelden en bracht meer schwung in het Duitse elftal.

En dat loonde. In de 88e minuut zette Wullaert zich prima door op links en verstuurde ze een goede voorzet. Die werd van dichtbij door de Duitse Popp voorbij de onzekere Franse keepster Bouhaddi gekopt: 1-1 en verlengingen.

© REUTERS

Spanning alom in de verlengingen waarin beide teams een uitstekende mogelijkheid kregen om op voorsprong te komen. Bij Wolfsburg viel vooral de ijzersterke prestatie Wullaert op, die Lyon regelmatig pijn deed met haar knappe acties. Goals vielen er echter niet meer en dus moesten penalty’s voor de beslissing zorgen. Daarin haalde Lyon het met 4-3. Geen eerste vrouwelijke Belgische zege in de Champions League voor Wullaert.