Wout Van Aert: “Morgen verraderlijke etappe”

© PHOTOPRESS.BE

In volle finale van de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour sloegen enkele renners tegen de grond. Hierdoor werd leider Wout Van Aert even opgehouden maar verloor uiteindelijk geen tijd en blijft zo in de rode leiderstrui. Hij mag zo vrijdag als leider beginnen aan de mini-Ronde van Vlaanderen die de etappe van Knokke-Heist naar Herzele ook wel genoemd wordt.

“De laatste tien kilometer verliepen weer zeer hectisch. Het ging van links naar rechts. Typisch voor deze rittenkoersen. Al was het wel even aanpassen omdat het de eerste koers van dit niveau weer was voor mij’‘, begon Wout Van Aert.

“Ik kon het me als leider niet permitteren om me niet vooraan op te houden in het peloton. Zeker bij de strijd voor de ‘Gouden Kilometer’, moest ik bij de pinken zijn. Gelukkig reden er twee renners voorop die geen bedreiging vormden voor het klassement en waren de meeste bonificatieseconden wel weg. Het was afzien voor de ploegmakkers vandaag. Zij hebben de hele dag controle gehouden over de wedstrijd. Ik moet hen zeker bedanken omdat we deze dag zonder kleerscheuren door kwamen. Ik herinner me nog goed van vorig jaar dat die etappe van morgen heel verraderlijk verliep. Je kan in de rit naar Herzele de Baloise Belgium Tour nog niet winnen maar deze wel hopeloos verliezen. De hele dag attent zijn wordt weer de boodschap. Zaterdag in de Ardennen zal het iedereen voor zichzelf zijn maar morgen kan ik weer rekenen op een sterke ploeg om mijn leiderspositie te verdedigen.’‘

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen