Club Brugge vernederd door AA Gent, drie goals van Kums

Club Brugge blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Blauw-zwart ging met 4-1 onderuit op het veld van AA Gent en verliest zo al voor de vier keer dit seizoen. Sven Kums scoorde drie keer voor de Buffalo’s.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent

Club Brugge

Michel Preud’homme koos voor met Jelle Vossen, Leandro Pereira en José Izquierdo voor drie spitsen in de Strijd om Vlaanderen. Club speelde voorwaarts en kwam al snel dreigen via Pereira en Vossen. Ook Vanaken haalde een keer uit richting doel. Na een kwartier maakt Thomas Meunier echter een domme fout op Thomas Matton in de zestien. Penalty Gent en Sven Kums bleef koel: 1-0.

Aan de overkant kreeg Club terecht geen elfmeter na een vermeende fout van Asare op Pereira. Iets later had Vossen de gelijkmaker aan de voet. De aanvaller schoot echter voorlangs, tot zijn eigen verbazing. De Buffalo’s domineerden het balbezit en kwam nog dreigen via Moses Simon en Danijel Milicevic, maar de 1-0 ruststand blijf op het bord.

Kums is baas

Na rust kreeg AA Gent snel een nieuwe strafschop. Laurent Depoitre bereikte Kums. Die haalde uit en knalde via een Brugs been tegen de hand van Meunier. Kums bleef opnieuw koel en trapte de 2-0 tegen de netten. Club reageerde snel met een vrije trap van Laurens De Bock, maar Matz Sels stond goed te keepen. Op het uur hield Sebastien Bruzzese de Buffalo’s tot tweemaal toe van de 3-0. Depoitre sneed met een gelukje naar binnen, maar trapte op de Club-doelman. Ook Matton raakt in de herneming niet voorbij Bruzzese.

Een minuut later stond het toch 3-0. Kums zette een heerlijk actie op met Milicevic en versloeg Bruzzese. Een hattrick voor de nieuwbakken Rode Duivel. In de 72e minuut maakte die andere nieuwe Duivel, Depoitre, er zelfs 4-0 van. Hij klopt Bruzzese met een lage knal in de linkerhoek. Club kon nog milderen tot 4-1 dankzij Ruud Vormer, maar het kwaad was al lang geschied voor een alweer onmondig blauw-zwart.

Opvallend: bondscoach Marc Wilmots nam Kums en Depoitre voor het eerst op in zijn selectie en zag het duo meteen in totaal vier goals maken voor de Buffalo’s.