© JB

Fort van Breendonk geeft filmpremières

Drie avonden in juli en augustus kan u ’s avonds in het Fort van Breendonk terecht om een film bij te wonen in een oorlogsthema. Het gaat om ‘Oorlogswouten’, ‘Vertel het thuis’ en ‘Im Labyrinth des Schweigens’, stuk voor stuk historisch aangrijpende films.

Jan Boey

Evenementencoördinator Herbert Beyers van het Fort van Breendonk licht het nieuwe concept toe. “Het is een initiatief om in de rustigere zomermaanden een meerwaarde aan de bezoekers te bieden, het Fort van een ander zijde te laten kennen en anderzijds onze twee lopende tentoonstellingen rond het thema 14-18 en 'zeventig jaar bevrijding van de kampen' nog eens mee in de kijker te zetten”, vertelt hij.

Het initiatief is mee opgezet door de vzw ‘Vrienden van Fort Breendonk’. Ze openen op 31 juli met de film Oorlogswouten. De tweede film is een avant première van ‘Vertel het thuis…’ op 14 augustus. ‘Im Labyrinth des Schweigens’ start het verhaal in Frankfurt 1958. Die film wordt gespeeld op 28 augustus. Alle voorstellingen in het Fort Van Breendonk, Brandstraat 57, en starten om 19.30u. De toegang kost 7 euro. Reservatie http://www.breendonk.be of mail http://info@breendonk.be

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER