© JB

Wijk De Schomme organiseert eerste 'Pleintjesdag'

Enkele enthousiastelingen van de wijk De Schomme organiseren nu zondag 12 juli ‘Pleintjesdag’. Allerlei spellen zijn er voor de kinderen voorzien en ijsjes en drank ontbreken niet.

Jan Boey

Reinilde Thys, Gino Vermeiren met dochters Jana en Kailey, maken samen met Filip Cuypers en François Abrath organiseren samen de eerste ‘Pleintjesdag’. Met Kerstmis nam de gemeente het initiatief om per wijk kerstbomen te laten versieren met ‘afgedankt’ materiaal. Hieraan hing een wedstrijd vast. “Toen waren er ook enkele bewoners van de wijk die deze kar hebben getrokken en met succes. We wonnen wel niet maar kregen van de gemeente 75 euro. Dat geld hebben we dan weer gebruikt om paaseitjes te kopen en met Pasen hier nog een evenementje op het speelplein te organiseren”, legt Reinilde Thys uit, tevens voorzitster van de wijkraad.

De 'Pleintjesdag' heeft zondag 12 juli plaats. Er is tussen 10.30 en 14.30 uur een Kubb-toernooi voorzien, een handbaltornooi van 11.30 tot 15.30 uur en een heuse zoektocht doorheen de wijk tussen 14 en 16 uur. Doorlopend kan u deelnemen aan de knutseltafel, de speelhoek, een pleintjesplankloop en is er ook een speelgoedruilkast. Vanaf 10 uur kan u zich al inschrijven voor de toernooien. De organisatie van Pleintjesdag onderstreept dat de activiteiten in principe alleen bedoeld zijn voor de kinderen van de wijk en ze bij teveel belangstelling deze regel dan strikt zullen toepassen.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER