Snel optreden hulpdiensten verhindert catastrofe

© gpp

Politie en brandweer hebben kunnen verhinderen dat een woonwijk in vlammen op ging. Een man had petroleum uitgegoten in zijn woning en was op zoek naar lucifers.

gpp

De brandweerpost van Gavere werd zondagnamiddag rond 15 uur opgeroepen voor een felle petroleumgeur die werd waargenomen in de omgeving van een woning in de Luxemburgstraat in Asper. De bewoner was niet aanwezig in zijn woning. Op datzelfde ogenblik deed zich een ongeval voor in de Stationsstraat in Asper. De bewoner van de woning in de Luxemburgstraat was daarbij betrokken.

Een politiepatrouille van politiezone Schelde-Leie kwam ter plaatse. Daar vroeg de bestuurder aan iemand om lucifers. Deze man, de bewoner van het bewuste huis, zou de intentie gehad hebben om zijn woning in de Luxemburgstraat in brand te steken. In de woning was heel wat petroleum uitgegoten in de woonvertrekken.

De brandweer van Gavere diende de woning te verluchten en de aanwezige petroleumresten te behandelen. We vernamen in de buurt dat de man enige tijd terug al eens moest opgenomen worden wegens psychische problemen. De buurtbewoners waren opgeschrikt door het voorval, maar waren vooral opgelucht dat ze ontsnapten aan een catastrofe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen