© Patrick De Roo

Sinksenfoor later open wegens hitte

Het is puffen op de betonnen vlakte van Spoor Oost. Slechts enkelingen slenterden vanmiddag omstreeks het officiële openingsuur, 15 uur, langs de verschillende kramen van de Sinksenfoor. Maar de luiken bleken dicht. “De hitte”, verklaart een foorkramer. “We openen pas binnen enkele uren.”

evw

“Het eerste jaar kwam niemand naar hier omdat ze de locatie niet kenden, nu is het de hitte”, lacht Kevin Caussil van eetkraam Vincent Delforge. Een van de enige kramen die de strijd met de namiddaghitte aangaat. Maar hun wafels, pannenkoeken, curryworsten en bicky-burgers vliegen allerminst over de toog. “Enkel ijsjes en koude dranken. En dat merken we natuurlijk in onze omzet. De laatste dagen komt het volk pas tegen de avond, wanneer het toch iets of wat is afgekoeld.”

Daarom dat vandaag werd beslist om enkele uren later te openen. Want ook voor de foorkramers is het afzien. “Het is ongelooflijk warm hier, zeker achter de friteuses. Gisterenavond wees de thermometer 51 graden aan, de limiet, hoger gaat hij niet. En toen scheen de zon zelfs niet meer.”

Maar het aan hun hart laten komen, doen de foorkramers allerminst. Vanavond ontvangen ze hun bezoekers weer met open armen. “We hebben zulke warme zomerdagen al wel vaker meegemaakt”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER