© EDM

Bendes stelen 218 flessen sterke drank

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft twee bendes veroordeeld tot gevangenisstraffen tot achttien maanden voor verschillende diefstallen in vestigingen van Colruyt en Okay in Limburg en Vlaams-Brabant. Twee mannen uit Sint-Jans-Molenbeek stonden terecht voor de diefstal van minstens 146 flessen champagne, 71 flessen whisky, 1 fles wodka, 15 pakjes condooms en pakjes roltabak.

De mannen uit Sint-Jans-Molenbeek bezochten van oktober tot eind december vorig jaar 26 verschillende vestigingen van Colruyt met grote rugzakken. In de winkels vulden ze die met flessen whisky en champagne. Ze maakten zich uit de voeten zonder te betalen. Tijdens hun rooftocht deden de mannen verschillende vestigingen na elkaar aan.

Bij hun arrestatie hadden de mannen een lijstje op zak met alle adressen van de winkels. Hun buit verkochten ze door aan verschillende nachtwinkels in het Brusselse. Per verkochte fles kregen ze tussen de 17 en 20 euro. De twee werden veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk 18 en 8 maanden en een geldboete van 1.200 en 600 euro.

Een tweede bende werd ook veroordeeld voor de diefstal van cosmetica en sigaretten. De Roemenen kwamen telkens in groepen van twee tot zes personen de Colruyt-winkels van Bree en Maaseik en de Okay-winkel van Kinrooi binnen en staken hun zakken vol met cosmetica en sigaretten. De kopstukken werden veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden. De overige leden van de bende kregen elk zes maanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER