© Shutterstock

Man klaagt vliegmaatschappij aan door “te dikke passagier”

Etihad, de luchtvaartmaatschappij die gevestigd is in Abu Dhabi, wordt door een mannelijke passagier voor de rechter gesleept. De man beweert namelijk dat hij een rugletsel heeft opgelopen nadat hij op een vlucht van Dubai naar Sydney naast een passagier met overgewicht moest plaatsnemen. Dat meldt CNN donderdag.

skn

Passagier James Bassos zei aan CNN dat hij zich in allerlei bochten moest wringen om contact met zijn zwaarlijvige buurman te vermijden. Alsof dat nog niet erg genoeg was, was zijn medepassagier ook nog eens regelmatig aan het hoesten en aan het spuwen in zijn richting. Na meermaals te klagen bij het cabinepersoneel mocht Bassos uiteindelijk plaatsnemen op een zitje die voor het bemanningspersoneel voorbehouden is. Maar dat bleek ook niet zo comfortabel te zijn.

Door de ongemakkelijke positie op de lange vlucht naar Sydney zou Bassos een rugletsel hebben opgelopen. De oncomfortabele vlucht van Bassos dateert al van oktober 2011. Maar de luchtvaartmaatschappij heeft er steeds op aangedrongen om de zaak niet voor de rechtbank te laten behandelen, omdat het rugletsel van Bassos volgens hen niet het gevolg is van de vlucht. Volgens Etihad is het niet ongebruikelijk dat een passagier naast een dikkere passagier moet zitten. Maar de rechtbank in Australië was het niet eens met de visie van Etihad. De luchtvaartmaatschappij zal zich alsnog voor de rechtbank moeten komen verantwoorden nadat Bassos zich medisch heeft laten onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER