Jongeren bekogelen Nederlandse verslaggeefster met stenen tijdens reportage

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de Nederlandse gemeente Ede werd een verslaggeefster van de controversiële omroep PowNed afgelopen woensdag bekogeld met stenen. Jongeren terroriseren er al langer de buurt.

thbe

Verslaggeefster Charlotte Pieters wist niet wat haar overkwam toen ze woensdagmiddag tijdens een reportage, nota bene over de jongeren die de wijk terroriseren, plots bekogeld werd met stenen. Ze probeerde meteen verhaal te halen bij de jongeren, maar die liepen weg.

“Ik krijg er echt zenuwen van’

Volgens verschillende buurtbewoners vormen de jongeren al langer een probleem in de wijk. Een man die in de buurt woont, vertelde dat de jongeren vaak met stenen gooien. “Als je commentaar levert op hen, dan bekogelen ze je met stenen”, getuigt de man.

Een andere buurtbewoonster zei dat ze ook al een steen tegen haar hoofd heeft gekregen: “Ik weet zelfs niet meer waar ik nog met mijn wagen kan parkeren. Ik krijg er echt zenuwen van.”

Politie doet niets

De politie van Ede doet er zelf niets aan, zo toont de verslaggeefster in haar reportage. Een politieagent kwam langs om de situatie te onderzoeken, maar hij deed niets en wilde haar verhaal niet aanhoren. “De politie rijdt telkens gewoon door. Het lijkt wel of ze bang zijn. Als ze op straat een bekeuring kunnen geven, dan staan ze vooraan. Maar als ze dat tuig moeten oppakken en van de straat moeten plukken, dan rijden ze gewoon weg”, aldus een jongeman uit de buurt.

In de Edese wijk is het al verschillende dagen onrustig. Afgelopen zondag werd er brand gesticht in het plaatselijke winkelcentrum de Lindenhorst. De dagen nadien werden auto’s vernield en in brand gestoken, ruiten werden ingeslagen en agenten bekogeld.

Maatregelen

Het zou gaan om tientallen jongeren, meestal van Marokkaanse origine, die boos zijn omdat een Marokkaans theehuis werd gesloten.

Burgemeester Van Der Knaap stelde dinsdag een samenscholingsverbod voor het komende half jaar in. Maar de problemen zijn dus nog niet allemaal van de baan. De Marokkaanse consul-generaal Khalid Guelzim gaat nu in gesprek gaan met de Marokkaanse jongeren in de wijk. Ook komt in de wijk extra cameratoezicht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen