Haren van The Beatles geveild voor bijna 10.000 euro

© AP

Tijdens een online veiling zijn afgelopen week enkele haren van de vier The Beatles-leden voor bijna 10.000 euro geveild. De veiling bracht uiteindelijk vier keer meer op dan verwacht dankzij de wereldwijde belangstelling ervoor. Dat laat veilingsite Catawiki weten in een persbericht.

“De haren in de veiling zijn op 12 december 1964 afgeknipt tijdens de Beatles film A Hard Day’s Night. Na de knipbeurt zijn ze direct verzameld door een slimme visagist die ze later heeft verkocht aan fans”, aldus Denny Hoekstra, The Beatles-expert bij veilingsite Catawiki. Tijdens de veiling werden de haren van de zangers afzonderlijk van elkaar verkocht. De haren van Paul McCartney waren bij de bieders het meest gewild. Deze werden uiteindelijk door een Franse bieder gekocht voor ruim 2.700 euro. De haren van George Harrison en Ringo Starr brachten elk 2.600 euro op en werden gekocht door een bieder uit Frankrijk. De haren van John Lennon brachten 1.200 euro op.

Nog één interessant weetje: het duurste haartje ter wereld is waarschijnlijk dat van keizer Napoleon. Vorig jaar werd een minuscuul klein haartje (4 mm) van Napoleon bij Catawiki geveild voor 2.400 euro. Afgemeten in lengte maakt dit het duurste haartje ter wereld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen