© BELGA

Oostende boekt in eerste halve finale meteen tienpuntenzege tegen Charleroi

Aangemoedigd door onder andere de spelers van KV Oostende heeft BC Telenet Oostende de eerste halve finale van de Euromillions Basket League vlot gewonnen. Tegen Charleroi wonnen Rasko Katic (20 punten, 4 rebounds en 8 uitgelokte fouten) en zijn maats met 80-70.

RPO

Na de openingskorf van Fusek bepaalde Katic de openingsminuten. Hij scoorde een paar tweepunters, benutte twee vrijworpen en gaf een assist aan de driepunterende Gillet: 9-2. Djordjevic (korf en bonusvrijworp) en Newbill dikten snel aan tot 17-5, de hoogste tijd voor de eerste time-out van coach Angillis. Met een driepunter op het einde van het eerste kwart en een bom vroeg in het tweede kwart verminderde Richardson de achterstand van 22-9 naar 22-15. Het werd even grimmig wanneer Kemp zijn vinger in het rechteroog van Boukichou plantte. De Spirou-supporters reageerden heel ongepast toen Boukichou angstig aan ref Krehic vroeg zijn oog te bekijken.

De Karolingers naderden tot 26-22 en 29-25 maar konden de kloof niet dichten. Walden stuurde de bal netjes naar Newbill die met nog één minuut op de klok de voorsprong opnieuw op tien punten (35-25) bracht.

Na de rust (37-29) zetten Kemp (twee vrijworpen) en Richardson (bom) onmiddellijk de achtervolging in: 37-34. Newbill, Gillet en Kesteloot reageerden kordaat: 47-36 na 23’28”. Een boze coach Angillis riep zijn mannen naar de zijlijn. Het hielp. In de 27ste minuut bracht Richardson met zijn vijfde bom (waarvan zijn derde in het derde kwart) naar 51-46. Newbill, Gillet en Walden verruimden opnieuw de afstand tot 60-49 aan het halfuur.

Marnegrave en vooral Radenovic pakten de aanvang van het vierde deel best (60-54) aan. Maar zoals in alle vorige fases reageerden de titelverdedigers opnieuw. Op vijf minuten van het eindsignaal lag deze klassieker bij 71-57 in zijn definitieve plooi. De drie bommen van Libert in die slotminuten hadden geen impact meer. Oostende kon nog geen beroep doen op Salumu die wegens lage rugpijn ontbrak. Vrijdag volgt de tweede halve finale. Wie het eerst driemaal wint, kwalificeert zich voor de finale. (rpo)

Eerste wedstrijden van halve finales (best of 5):

Oostende - Charleroi 70-60

Antwerp - Brussels (donderdag)

De tweede wedstrijden worden vrijdag en zaterdag gespeeld.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer