NBA. Cleveland Cavaliers staat op één zege van derde finale op rij

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cleveland Cavaliers heeft dinsdag de stand in de finale van de Eastern Conference in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) tegen Boston Celtics op 3-1 gebracht. De titelverdediger haalde het in de eigen Quicken Loans Arena met 112-99 van de Celtics en heeft zo in deze best-of-seven slechts één zege meer nodig om zich voor het derde jaar op rij te verzekeren van een stek in de NBA-finale.

Kyrie Irving had met 42 punten een belangrijk aandeel in de overwinning van de Cavaliers, LeBron James klokte af op 34 punten. Het vijfde en tevens mogelijk beslissende duel wordt donderdag gespeeld.

In de finale wacht Golden State Warriors, dat zich maandag al plaatste ten koste van San Antonio Spurs. Voor Golden State, dat de reguliere competitie als nummer 1 afsloot met 67 zeges in 82 wedstrijden en in de play-offs nog geen enkele wedstrijd verloor, is het de derde finale op rij, telkens was Cleveland Cavaliers de tegenstander. In 2015 pakten Stephen Curry en co de titel ten koste van Cleveland (4-2). Een jaar later waren de rollen omgekeerd en namen de Cavs revanche (4-3).

Uitslag van de dinsdag gespeelde wedstrijd in de finale van de Eastern Conference in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie NBA:

Eastern Conference (finale):

Cleveland - Boston 112-99

(Cleveland leidt met 3-1)

Het vijfde duel staat donderdag op het programma. Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de NBA-finale.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen