Premier Michel sust rel De Croo - Peeters tijdens eerste ministerraad

© BELGA

De federale coalitiepartners hebben vrijdag op de eerste persconferentie na het zomerreces benadrukte dat het vertrouwen binnen de regering is hersteld na de spanningen tijdens de zomer rond de taxshift. Die waren dermate opgelopen dat CD&V-vicepremier Kris Peeters premier Charles Michel had opgeroepen om het vertrouwen binnen het kernkabinet te herstellen.

sdv

Reden van het ongenoegen bij de Vlaamse christendemocraten was het lijstje van zaken die de CD&V niet had binnengehaald, dat gelekt was. Ze wezen met een beschuldigende vinger naar Open VLD-vicepremier Alexander De Croo, die evenwel ontkende de bron van het lek te zijn. Premier Michel probeerde in alle discretie de zaak te ontmijnen.

Tijdens de persconferentie na de ministerraad benadrukte de premier dat zijn hele ploeg werkt om de uitdagingen aan te pakken, in de eerste plaats de jobcreatie. 'De regering is in haar geheel gemobiliseerd. Dit is een coalitie die werkt en moeilijke beslissingen neemt', stelde Charles Michel. 'Het vertrouwen is daar'.

'Het feit dat we beslissingen nemen, bewijst dat het vertrouwen er is. Indien er geen vertrouwen was, hadden we nooit dergelijke maatregelen genomen', stelde Alexander De Croo.

'We hebben goed gewerkt. Het is noodzakelijk om twee elementen te hebben, vertrouwen en loyauteit. En dat is het geval', verzekerde Kris Peeters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen