Zussen veroordeeld tot verkrachting om 'misdaad' van broer te wreken

© ss

Twee zussen zijn in India veroordeeld tot groepsverkrachting omdat hun broer ervandoor ging met een getrouwde vrouw. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

lbo

De 22-jarige broer van de twee jonge vrouwen, Ravi, was verliefd geworden op een vrouw (21) uit een hogere sociale klasse, terwijl Ravi en zijn zussen tot de laagste bevolkingsklasse in India behoren. Maar de 21-jarige vrouw werd ook verliefd op Ravi, ook al was ze al uitgehuwelijkt aan iemand anders. De twee, die intussen al drie jaar een affaire hadden, gingen er daarom samen vandoor.

Naakt door straten lopen

Ook de twee zussen en de familie van de zussen zijn nu moeten vluchten. De twee zussen, van 15 en 23 jaar oud, werden namelijk veroordeeld voor de 'misdaad' van hun broer. De straf werd opgelegd door de niet verkozen, volledig door mannen ingenomen raad van het dorpje Baghpat (in de noordelijke staat Uttar Pradesh), waar de familie woont. De raad besliste dat de twee zussen door verschillende mannen moeten worden verkracht om de 'misdaad' van hun broer te wreken. Daarnaast moeten ze ook naakt en met zwart geschilderde gezichten in een parade aan de rest van het dorp getoond worden.

De familie durft niet meer terugkeren naar het dorp. Ze vrezen volgens Indische nieuwswebsite Zee Media voor hun leven. De twee zussen hebben het Hooggerechtshof van India nu om bescherming gevraagd.

Petitie

Amnesty International heeft intussen een petitie gelanceerd waarin de organisatie de Indische autoriteiten oproept om tussen te komen en de zussen te beschermen.

Uitspraken worden niet erkend

Conservatieve dorpsraden, zoals in Baghpat, komen vaak voor in India en bestaan meestal uit oudere mannen die afkomstig zijn uit hogere kasten (sociale klasse, red.). De raden hebben veel invloed in plattelandsgebied in het land, maar de uitspraken ervan worden niet erkend door het Hooggerechtshof van India.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen