© Wim Hendrix

Holebi’s en sympathisanten kussen op de Groenplaats

Zo’n twintig koppels , vrienden en vriendinnen hielden een symbolische kiss-in op de Groenplaats. Om het droog te houden deden ze dat vanop de muziekkiosk die voor één keer haar nut bewees. Kissing in the rain voor een open stad.

Frank Heirman

De Antwerpse jongsocialisten hadden tot de kiss-in opgeroepen na het incidentje vorige week tijdens de Mars van het Gezin. Twee meisjes kregen toen van de politie het bevel om te stoppen met kussen in het openbaar. Ze zouden conservatieve betogers immers kunnen provoceren.

Op de sociale netwerken volgde een storm van protest die uitmondde in een symbolische protestactie op de Groenplaats.

Door het slechte weer en het lange weekeind daagden slechts een twintigtal koppels op. “In Antwerpen is wél plaats om in het openbaar genegenheid te tonen. Kus erop los”, spoorde Cora Van der Schueren, de voorzitster van de jongsocialisten de aanwezigen aan. Die lieten het zich geen twee keer zeggen.

Marcia Poelman, voorzitter van het Roze Huis, kwam de kiss-in steunen. Zij ziet het protest niet als een politieke actie, en al zeker niet tegen het stadsbestuur en de politie. “Het draait niet om de politiek en de politie. Ik zou ook niet gekomen zijn als het alleen een socialistische manifestatie zou zijn. Het is een actie over alle partijen heen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER