© WAS

Red de Middenvijver geeft verzet niet op

De actiegroep Red de Middenvijver geeft het verzet tegen festivals op de Middenvijver niet op. Op 20 juni is er een bewonersdag.

psim

Dat heeft woordvoerster Greet Wilssens gezegd. Wilssens was zaterdag een van de gastsprekers op het door PVDA georganiseerde Linkeroever Leefbaar, in het Theater aan de Stroom (TAS). De Raad van State verwierp vorige week een klacht van enkele buurtbewoners tegen Summerfestival op de Middenvijver.

"De Raad heeft ons inhoudelijk geen ongelijk gegeven. Ze zag geen reden om dit dringend te behandelen, maar ons verzoek staat nog steeds op de rol. De festivalvergunning die de stad heeft gekregen, is voor dit jaar. We houden er niet mee op. Wel in 2015, maar we blijven studies maken en geld inzamelen”, zei Wilssens. Ze kondigde aan dat Red de Middenvijver op 20 juni een “bewonersdag” organiseert in het TAS. ”Ook onze advocaat zal er zijn.”

De Raad verwierp de klacht nadat de auditeur de klagers gelijk had gegeven. “De woorden van de auditeur zijn typerend voor het college. Linkeroever is geen uitzondering. Er is een andere visie op stadsontwikkeling nodig met echte participatie”, zei PVDA-voorzitter Peter Mertens.

“De Middenvijver is geen geschikte plaats voor festivals”, zei burgemeester André Van de Vijver (Groen) van Zwijndrecht. In de Oosterweelplannen zijn er volgens hem geen milderende maatregelen voor Burcht en Zwijndrecht. “Op 12 mei heeft de BAM een infovergadering gevraagd. Op 16 juni komt die er met het college van Zwijndrecht.”

Intendant

Peter Vermeulen van Ringland knikte bevestigend na de opmerking rond de tafel dat hij Linkeroever en Zwijndrecht in het Ringlandverhaal meeneemt. Vermeulen: “Ik ben van mijn stoel gevallen toen ik werd genoemd als intendant om de Antwerpse mobiliteitsknoop te ontwarren.”

Dirk Van Duppen (PVDA) pleitte voor het tolvrij maken van de Liefkenshoektunnel en de aanleg van de A102. Paul Van den Bossche van actiegroep Liefkenshoek tolvrij pleitte voor een maandenlange test met het tolvrij maken. Guido Verbeke van Ademloos waarschuwde voor het lot van Sint-Anneke. “Van het strand zal niets overblijven.”

Mertens kondigde aan dat de stad op vraag van de PVDA-fracties in de gemeenteraad en de districtsraden op 2 juli in den Bell een gezamenlijke themacommissie overkappingen stad-districten organiseert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER