Jonge Belg scheurt met hoge snelheid door Nederlandse woonwijk

© epa

Een negentienjarige Belg uit het Oost-Vlaamse Watervliet is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Statendijk in het Zeeuwse IJzendijke (Sluis) aangehouden vanwege agressief rijgedrag. Hij had te veel alcohol gedronken en vluchtte voor de politie, zo hebben de Provinciale Zeeuwse Courant en Omroep Zeeland zaterdag gemeld.

Agenten wilden de jongeman op de Parallelweg bij IJzendijke een blaastest laten afleggen toen hij rond 02.28 uur in tegengestelde richting voorbij reed. De agenten keerden hun voertuig en gingen achter de bestuurder aan. Die ging er met hoge snelheid vandoor nadat hij de politieauto had zien keren.

De jongeman reed met hoge snelheid dwars door het bewoonde gebied van IJzendijke, waar een maximumsnelheid van 30 km per uur geldt, hij kon bij het passeren van wegversmallingen maar met moeite zijn auto de baas. Uiteindelijk is de Vlaamse bestuurder uit eigen beweging op de Statendijk gestopt nadat agenten het zwaailicht van de politieauto aanzetten.

De Belg kon zich niet legitimeren. Hij bleek bovendien twee keer zoveel alcohol te hebben gedronken als toegelaten voor een beginnend bestuurder. Daarom hebben agenten hem naar politiecellencomplex Torentijd gebracht voor verder onderzoek. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij had het niet bij zich.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen