© BELGA

‘Tegenvallende’ eerste 5.000 meter voor Bart Swings

Bart Swings heeft vrijdag op zijn eerste 5.000 meter van het schaatsseizoen geen beste beurt gemaakt. Vermoeid door een trainingsstage van drie weken legde Swings de afstand in het Duitse Inzell af in 6:31.15. De race was vooral bedoeld om wedstrijdritme op te doen.

jvh

‘Het is wat tegenvallend’, stelde zijn Nederlandse trainer-coach Rutger Tijssen na de wedstrijd vast. ‘In de trainingen laten de mannen wel mooie rondetijden zien, dus dat belooft wellicht iets moois’, had hij vooraf gezegd. Hij hield er al rekening mee dat de vermoeidheid een rol kon gaan spelen. De matige eindtijd ligt veertien seconden boven de beste seizoenschrono, die op naam staat van olympisch kampioen Sven Kramer (6:17.04). Swings won wel, maar had geen tegenstand van betekenis.

Onder leiding van Tijssen werkte de internationale ploeg van Stressless in de Max Aicher Arena de afgelopen weken een programma af, waarin schaatstechniek en kracht centraal stonden. In het glooiende Beierse land stonden ook fietstrainingen op het programma. Zaterdag sluit Swings het trainingskamp af met een wedstrijd over 1.500 meter, de afstand die hij zelf ziet als zijn beste onderdeel. Daarna kan hij zich rustig voorbereiden op de eerste Belgische afstandskampioenschappen, die over een week in het Nederlandse Eindhoven op de agenda staan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer