© Photo News

Voorzitter Napoli hekelt “ondankbare” Higuain: “Dit voelt aan als verraad”

Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van de Italiaanse eersteklasser Napoli, heeft de naar Juventus vertrokken Gonzalo Higuain een veeg uit de pan gegeven. “Zijn ondankbaarheid voelt aan als verraad”, liet De Laurentiis in de Italiaanse media optekenen.

“Sommigen vinden het woord ‘verraad’ overdreven, maar ik denk er helemaal anders over. Higuain heeft bij zijn keuze voor Juventus immers veel ondankbaarheid getoond”, reageerde De Laurentiis bij het dagblad Corriere dello Sport. “Ik mag natuurlijk ook de rol van Juve niet in de wind slaan, maar ik had zo’n gedrag niet verwacht van Higuain.”

Juventus plukte de 28-jarige Argentijnse international voor een recordbedrag in het Italiaanse voetbal weg uit Napels. Naar verluidt legde de Oude Dame een som tussen 90 en 95 miljoen euro op tafel voor “El Pipita”. Higuain speelde drie seizoenen voor Napoli, dat hem in 2013 voor 40 miljoen euro van Real Madrid overnam. Real had hem in 2007 bij zijn jeugdclub River Plate gehaald. Vorig jaar werd Higuain met 36 doelpunten in 35 competitiewedstrijden topschutter in de Serie A.

Het vertrek van de 28-jarige Argentijn naar een rechtstreekse concurrent wordt hem door de supporters niet in dank afgenomen. Op sociale media verschenen foto’s van Napoli-fans waarop ze Higuains truitjes in brand steken of in publieke toiletten gooien.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer