Geitenkaassalade
Ingrediënten
1 eigeel
water
4 geitenkaasjes
8 eetlepels walnoten, fijngehakt
4 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel agavesiroop
10 eetlepels olijfolie
1 sjalot, gehakt
2 eetlepels pijnboompitten
1/2 appel
4 handenvol jonge slascheuten
2 schijfjes Gandaham
verse kruiden
Bereidingswijze
Meng het eigeel met wat water.
Wentel de geitenkaasjes eerst door het eigeel en daarna door de walnoten.
Laat ze drogen in de koelkast.
Meng de balsamicoazijn met de agavesiroop, olijfolie en sjalot.
Bak de pijnboompitten zonder vetstof in een pan tot ze goudbruin zijn.
Snijd de halve appel in blokjes.
Schik de sla op de borden en bestrooi met de appelblokjes en pijnboompitten.
Snijd de ham in reepjes en droog ze.
Zet de kaasjes gedurende 8 minuten in de oven op 180 °C.
Giet de vinaigrette over de sla en schik de kaasjes op de sla.
Bestrooi met de hamreepjes en versier met de verse kruiden.