© gva

Gestorven omdat arts testresultaten vijf jaar in schuif liet liggen

Vijf jaar kon baarmoederhalskanker woekeren in het lichaam van Adelheid Wijnant, zonder dat ze het wist. Haar gynaecologen deden al die tijd niets met de alarmerende testresultaten. Vanaf maandag staan de twee gynaecologen terecht voor de rechter in Oudenaarde.

jesse van regenmortel, bert foubert, marc klifman

Adelheid Wijnant wist dat het de laatste keer was, toen ze haar drie zoontjes van zes, zeven en acht jaar in bed stopte op maandagavond 4 februari 2013. Ze voelde het: die nacht zou ze sterven. Ze had zich lang sterk gehouden, had gezegd dat ze bleef hopen, en had niemand getoond hoe bang ze was, maar ze was op.

Sinds ze in de zomer van 2010 te horen had gekregen dat ze baarmoederhalskanker had, had Adelheid keihard gevochten. Ze had operaties ondergaan, chemo gekregen, alternatieve therapieën geprobeerd. Maar de tumor in haar lichaam was te groot geworden.

“Nochtans hadden we al in 2005 moeten weten dat er iets grondig mis was”, zegt haar man Pieter Van de Casteele (43). “Toen al waren er alarmerende resultaten van medische tests, maar haar gynaecologe legde die gewoon in haar schuif en deed er niets mee. Tot het te laat was.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER